nya kläder som jag glömt att visa

det är ju sååå mycket mer utbud av tjejkläder alltså. man blir lite less när killkläderna inte faller en i smaken och dom inte har en enda snygg keps i Julian's storlek.


hur mycket ska man orka?

Minea skriker varenda dag OCH kväll. jag hinner aldrig göra det jag ska eller bara få njuta av denna bebistid.... helt plötsligt kommer det en dag hon inte skriker någonting förrän på kvällen och varenda gång tror jag att koliken försvunnit.. dessvärre blir jag snabbt påmind där runt fyra-femsnåret på em att det verkligen är kvar. jag måste sova med henne på mitt bröst varje natt för att hon ska få en god nattsömn. jag sover ju inte alls lika bra men vi får det tyst iallafall. så fort jag provar lägga ner henne så skriker hon och drar upp dom små benen mot magen, jag lider nå fruktansvärt med henne samtidigt som jag vill slita av mig allt jävla hår på huvudet. varför fick vi två barn med kolik? och varför fungerar ingenting som vi provar. jag trodde verkligen att vi skulle få njuta av bebistiden den här gången men det är precis som vi spolat tillbaka tiden 3,5 år.. det har pågått i 3 veckor nu, Jullen hade det i fyra månader så jag tror det blir lika länge nu. det är alltså en evighet kvar, hur länge ska vi orka? jag vill inte ens gå hemifrån eftersom hon skriker i vagnen också, hon hatar verkligen att ligga där. detta inlägg blev jävligt deprimerande men jag är inte på topp just nu. jag vill bara att hon ska bli stor så jag får njuta av allt underbart med utvecklingen osv. nu går jag snart in i väggen.. hej


het debatt dehär med amning

jag blir så himla less. jag har suttit och läst massa debatter om amning. ska man, ska man inte? osv.. många tycker det är en del av naturen, vill man sitt barns bästa så borde man amma. inte ge konstgjord mjölk när vi kvinnor faktiskt har egen. men det finns ju hjälp att få, om man inte kan eller vill amma sitt barn. får man inte ta del av den då? det är naturligt att föda också, då borde man inte använda bedövning som en hjälp eftersom det inte är 'naturligt' dumheter! klart varenda mamma i världen ska kunna välja det som känns bäst eftersom möjligheterna faktiskt finns. jag ammade Julian i någon vecka, sen ville jag inte mer. Minea ville jag amma till en början, men jag kände mig alltid stressad över amningen. jag trivs inte med att sitta med bröstet fritt inför andra. punkt! jag borde inte behöva förklara varför jag slutar amma nu heller, men det känns som att jag måste. Christian köpte en pump till mig så att jag skulle kunna sova mer än två timmar åt gången. när Minea sedan fått flaskan vägrade hon att suga på mitt bröst. helt förkrossad blev jag verkligen inte över det utan fortsatte pumpa inför varje mål. när jag inte hann fylla en flaska innan matning blev jag stressad och köpte ersättning så jag kunde komma ikapp. nu ska hon äta alltmer och att pumpa hela tiden tar på krafterna. jag har blivit less och slutar därför nu. JAG mår mycket bättre av att få ge ersättning på flaska och skäms inte över det. jag känner mig heller inte som en dålig mamma bara för att jag inte ger mitt barn 'det absolut bästa, och nyttigaste för barnet' jag mår bra och då gör mina barn också det. är inte DET allra viktigast? sen att säga att man inte vill sitt barn det allra bästa är bara sinnessjukt! klart jag vill henne allt gott här i världen, det är just därför som jag lägger ner med pumpningen eftersom att jag bara mådde sämre utav det. jag är en grym mamma. jag dricker aldrig inför mina barn. jag ger dom kläder och mat på bordet. jag ger dom kärlek och närhet vareviga dag. jag älskar dom mest av allt. MEN, jag väljer att inte amma i 6 mån vilket är rekomendationerna och är det någon som har något emot det så backa undan. jag tänker inte må dåligt över mina val. boooyahhh!


bilder säger faktiskt mer än ord

idag ska det städas här hemma. tvättmaskinen är i full gång och jag är väl inte lika taggad. skulle hellre sova men det tycks jag får göra i graven.


tisdag och lugna puckar

igår kom Camilla på besök. vi fick en riktigt fin adidasdress till lillan. TACK så jättemycket <3 idag blir det lugnt, jag är så sjukt trött och vill inte göra någonting alls. ska iofs färga håret senare och ta en promenad, men det blir ändå lugnt under övriga tiden idag. grabbarna har stuckit iväg för att köpa en cykel till Julian. han har bara sin lilla trehjuling och den är för liten känner vi nu. ska bli spännande att se hur det ska gå för honom att cykla på en stor cykel. krävs ju en del tålamod vilket han har lika mycket av i sig som jag och Christian har, haha. här är en bild på dressen också.


jag saknar dig

<3


det är dags för fredagsmys

idag köpte jag jordgubbar. blir lite fusk ikväll. helt okej fusk ändå tycker jag. värre vore det om jag hade köpt godis eller glass vilket jag förbjudit mig själv från att äta. förresten går det aldrig att göra mellanrum i raderna när jag mobilbloggar vilket jag stör mig sjukt mycket på. jag hatar att läsa text som aldrig ger pauser. gahhh!! imorgon måste jag ta mig ner på staden för att inhandla hårfärg (kan inte gå såhär längre) och en nässug åt lillan. sen blire en promenad också, en riiiktigt lång eftersom jag hoppar dagens prommis pga sömnbrist inatt, träningsvärk & skavsår. nu ska jag kika på how i met your mother. hoppas ni har en trevlig fredag. pusssss! bjuder förresten på en bild jullen tagit, här kan man verkligen säga "ur ett barnsperspektiv"


music in my heart

idag är Christian ledig vilket betyder att jag kan ta en promenix. funderar på en långis men känner att jag måste uppdatera spotifylistan isånnafall. man blir ju less på musiken. nu somnar snart snuttan här så jag ska passa på att sova tills nästa matning. skriver mera senare.


jag ville så gärna

det hinns inte alltid med att ta en promenad. som idag. trodde jag skulle hinna en prommis nu när Christian slutat jobbet, men han har fortfarande inte kommit. s u c k ! aja, en vilodag skadar väl inte. nu tänkte jag göra mig en smoothie som består av turkisk yoghurt, hallon och banan. yummie. det är ju så sjukt gott. önskar man kunde leva på de, typ. jag har fortfarande inte fuskat vare sig det gäller mat, läsk eller gotta. jag är så sjukt motiverad nu att det är så himla lätt alltihopa. fast sen bantar jag ju inte heller, jag äter bara bättre och skippar lördagsgottat. går aldrig hungrig vilket jag aldrig skulle klara av. att dricka shaker är bara en snabb lösning på ett viktproblem och jag vill ha en mer långsiktig sådan. därför väljer jag bra mat och motion varje dag vilket kommer löna sig i längden. inga snabba resultat, det vet jag. men dom kommer hålla livet ut istället och det är mycket viktigare. sommaren 2013 får bli min bikinidebut, då jag var 10-11 år sist jag bar en. pussss & kraaam på er!


betydligt lugnare

Julian hade i fyra månader kolik. han skrek, och skrek och skrek att jag trodde vi skulle bli sjuka i huvudet. under den tiden blev jag deprimerad eftersom jag aldrig ville gå ut, inte ens med honom i vagnen. jag isolerade mig själv för att det kändes lättast så. Minea har varit världens lugnaste flicka fram till i lördags. hon skriker så fort man lägger ner henne och magknipen kommer åter efter måltiderna. man tror att man ska vara härdad efter ett kolikbarn, MEN nu klarar jag verkligen ingenting. jag får panik så fort hon gnyr lite. jag blir liksom påmind om hur vi hade det med Julian. det orkar jag inte. detta får mig att vilja sluta amma. nu måste ju jag sluta äta något, vad det är vet jag ju inte än. jag vill kunna äta precis som jag gjort hittills, jävla skit. varför får jag två barn i samma vecka? varför måste det bli två akuta snitt? varför måste båda vara känsliga mot något att jag tappar gnistan till att amma? åhhh vad less jag blir! stavgång är förresten sjukt underbart. jag går varenda dag nu, älskart!


jag är imponerad

idag, precis på dagen firar jag åtta månader utan snus. herregud vad tiden gått fort. det var sjukt tufft dom första dagarna då jag drömde mardrömmar och vaknade i svettpölar varenda natt. sen avtog det alltmer och nu tänker jag inte ens på det. så förbannat skönt att inte vara beroende av något sånt där. nu har jag bara sockret kvar, så denna vecka lär bli jobbig den med. idag kommer Papi och Angelina hit en sväng & efter det tar jag med mig barnen på en promenad till affärn. sen blir det lite städning och vika all tvätt vi lyckats tvätta upp. pannkakan var god men lite väl saltig för min smak. Julian älskade den vilket jag verkligen inte trodde, haha. han äter allt den pojken. inte rädd för att prova nya saker som jag aldrig vågar göra. mina nya skor är förresten helt fantastiska att promenera i. jag älskar dom, sen är dom riktigt snygga också vilket är ett plus.


detta var sista gången

jag har ändrat kosten och äter nu väldigt bra jämfört med tidigare. vi skulle trappa ner på gottat men det har inte gått sådär jättebra. ikväll tog jag därför beslutet att lägga ner helt, inget mer godis eller annan skit för min del. jag kan inte hålla det på en normal nivå, därför är det lika bra att vänja av sig helt. precis som med snusen, jag trappade aldrig ner. jag slutade helt tvärt, annars fixar jag det inte.. nu vet jag att en tuff vecka väntar mig, men vafan. jag är starkare än att ge vika åt den där förbannade chokladen!


när tröttheten tar överhand

att ha två barn tar verkligen på krafterna.
jag som är uppe och ammar om nätterna skulle verkligen
behöva vila under dagen då Minea sover.
men nu när Julian har varit hemma från dagis har det inte gått.
jag är helt slut i kroppen, huvudet, ja, ööööverallt verkligen..
på måndag är hans semester slut, då blire dagis igen.
kommer kännas gudomligt skönt att ta en vila mitt på dagen då.
sen behöver jag och Jullen vara ifrån varandra lite också, blir många dispyter
om dagarna och jag är inte den mamman jag vill vara just nu med tanke på tröttheten.

har fått ett extremt chokladsug också, det är verkligen helt sinnes.
jag drömmer tillochmed om den där jävla chokladen.
var tvungen att köpa en jäkel idag, jag kunde inte motstå.
favoriten just nu är marabou daim, muuuums!

förresten trivs vi sjukt bra här.
på fyra år har vi bott i sex olika lägenheter, och detta är den mest underbara hittills.
både jag och resten av familjen trivs alldeles fantastiskt.
egen ingång är ju ett stort plus också.
sen blire ju renovering i september, som vi längtar alltså.
då kommer jag slänga upp en massa bilder såklart, så ni får följa förvandlingen.

idag blir det lchf-pannkaka till middag.
tänkte prova på något nytt, och den verkar riktigt god.

nu kommer jag försöka blogga så mycket jag hinner och orkar
eftersom vi fått internet som vi inte haft sen i februari.
vi fick låna mobilt av förra grannarna men jag har fortfarande inte kunnat
blogga från mobilen vilket det kommer bli mycket av nu.

pussss på er!


RSS 2.0